Loading Događaji

Dragi prijatelji STEM kulture,

pozivamo vas na događanje u Coworking Labin gdje će se u suradnji s partnerima gradom Labinom i Labin – zdravi grad održati STEM događaj dana 16.4.2023 s početkom u 12 sati.
Program događanja je sljedeći:

 • Demonstracija LEGO programa
  Svi koji odluče posjetiti naš događaj moći će se uz pomoć demonstratora upoznati s WeDo 2.0 programom LEGO edukacije. WeDo 2.0 nudi veliko osvježenje u edukacijskom programu i pristupu učenju. Posjetitelji će i sami moći pokušati koristiti ove robote za zabavu i učenje.
 • Demonstracija DRON programa
  Po prvi put u Zaprešiću demonstrirat ćemo mogućnosti edukacijskih i onih malo “ozbiljnijih” dronova u svakodnevnom životu. Edukacijski dronovi letjet će individualno i u formaciji, dok ćemo mogućnosti profesionalnih proučavati “na zemlji”.
 • Demonstracija 3D printera/kružnih programa
  Kroz ovu demonstraciju posjetitelji će se moći upoznati s tehnologijom 3D printa počevši s recikliranjem plastike i stvaranja filamenta za 3D printer te stvaranja predmeta uz pomoć 3D printera. Puno se govori o recikliranju a ustvari ono što najviše radimo (oni koji to rade) je razdvajanje otpada. Što se događa nakon razdvajanja, koji su to procesi i koliko zahtijevaju rada i energije uglavnom ne vidimo. Zato smo stvorili proces u kojem polaznici mogu vidjeti i iskusiti cijeli proces – od otpada do predmeta napravljenog iz tog otpada.
 • Demonstracija VR programa
  U VR tehnologija istraživat ćemo moguće primjere ove tehnologije u učenju i treniranju vještina. Zbog prirode ovog sustava, demonstracija nije preporučljiva za djecu koja su još u pubertetu, odnosno interval korištenja treba biti kratak. Naime VR tehnologija zadire u dosta intenzivne doživljaje gledanja i ravnoteže s kojima naš ‘mozak’ i nije baš prezadovoljan a znanost nije istražile sve posljedice na neurološki sustav.Sve informacije o ovoj tehnologiji i mogućnostima njene primjene možete saznati od naših demonstratora.

Projekt je ukupno vrijedan 1.850.631,21 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.850.631,21 HRK, a provodi se u sklopu Poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a objavljenog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Udruge Gradionica.

Dana
Sati
Minute
Sekunda
 • Ovaj događaj je prošao.