Dronovi naši svagdašnji :)

Dronovi naši svagdašnji 😊

S ovim predivnim malim dronovima započinje naša priča s “bespilotnim sustavima”.

Dronovi kao edukacijska tehnologija iznimno su privlačni i zanimljivi svim generacijama, međutim još uvijek ima mnogo izazova u cilju njihove uspješne primjene u svakodnevnom životu. Iznimno potentna tehnologija koja je otvorila kompletno nove načine primjenjivanja modernih STEM tehnologija za svakodnevnu uporabu treba kvalitetne protokole i aplikacije.

Naš zadatak je upravo rješavanja tih izazova i od početka projekta Dodir tehnologije do danas došli smo do trenutka kada su dronovi i naši edukatori spremni našim s najmlađima podijeliti sve osmišljeno i izvedeno. Tako pripremljeni sadržaj polaznici će imati prilike vidjeti (i naučiti) kroz naše zabavne i poučne radionice. Sadržajno, te radionice će učiti o pozadini ove tehnologije, primjenama i nedostacima, načinima kako ih sigurno koristiti (upravljati bespilotnim sustavima) te kako ih programirati da samostalno obavljaju letačke operacije pojedino i u skupinama.

Uskoro više o samim radionicama, a u nastavku pogledajte kako naše male bespilotne zvijezde izgledaju 😊

Projekt je ukupno vrijedan 1.850.631,21 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.850.631,21 HRK, a provodi se u sklopu Poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a objavljenog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

lenta

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Udruge Gradionica.

Leave a Reply