Udruga Gradionica i partneri od danas kreću s projektom „Dodir tehnologije“ vrijednim preko 1,8 milijuna kuna u cilju popularizacije STEM kulture.
Zagreb, 12. svibnja 2021. – Danas je na kraćoj svečanosti u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu točno u 12:00 sati upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava za provedbu projekta „Dodir tehnologije“ vrijednosti 1.850.631,21 kn koja su osigurana od strane Europskog socijalnog fonda. Projekt, koji će biti sufinanciran u kompletnom iznosu, potpisao je predsjednik Udruge Gradionica Ivan Decker. Udruga Gradionica projekt će provoditi u okviru Poziva na dostavu bespovratnih sredstava ‘Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a’. Poziv je raspisan u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Danom potpisa ugovora, ujedno je i započeo sam projekt koji će trajati 24 mjeseca. Partneri koji zajedno s Udrugom Gradionica sudjeluju u ovom projektu su: Sveučilište u Zagrebu, Fakultete Elektrotehnike i računarstva FER, Centar za mladež Zaprešić, Labin – zdravi grad, Grad Labin i Udruga za razvoj „uradi sam“ kulture – Radiona. Provedbom projekta osigurat će se unapređenje stručnih, tehničkih, programskih i trening kompetencija ukupno 4 udruge iz Zagreba, Labina i Zaprešića koje će unapređenjem vlastitih kapaciteta stvoriti preduvjete za razvoj i provedbu 6 višednevnih programa i 2 programa jednodnevnih događanja te ih provesti za pripadnike skupine krajnjih korisnika, djecu i mlade, a u svrhu popularizacije STEM-a, promocije održivog razvoja te izgradnje preduvjeta za razvoj društva utemeljenog na znanju, inovacijama i kritičkom promišljanju. O Udruzi Gradionica Gradionica je udruga koja djeluje u Hrvatskoj čiji glavni cilj je da omogući napredne STEM metode učenja i razvoja svakog pojedinca, te pridonese razvoju kritičkoga razmišljanja, kreativnosti, društvene interakcije i tehničke kulture uz pomoć raznih pristupa i tehnologija za edukaciju. U konačnici, osnova djelovanje Gradionice je svijet znanja i tehnologije koji će omogućiti skladan život ljudi i prirode. Kontakt Voditelj projekta: Ivan Decker M. +385 98 251 218 E. ivan.decker@gradionica.hr W: www.gradionica.hr

Projekt je ukupno vrijedan 1.850.631,21 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.850.631,21 HRK, a provodi se u sklopu Poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a objavljenog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

lenta

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Udruge Gradionica.

Napišite vaše mišljenje