U sklopu projekta pod nazivom Dodir tehnologije koji se provodi u cilju popularizaciju STEM kulture (više o projektu možete pročitati na ovom linku) tijekom siječnja 2022. planirane su dvije radionice pod nazivima ‘LEGO napredna radionica‘ i ‘3D kružni’.

LEGO napredna radionica

LEGO napredna robotika najbolje rješenje je za učenje STEM vještina. Spoj šarenih LEGO elemenata, robotskih dijelova koje je lako koristiti i intuitivnog programskog jezika baziranog na Scratchu, čine ovu radionicu neodoljivom za učenike svih razina koji se uče kritičkom razmišljanju, rješavanju kompleksnih problema i suradnji kroz razigrano učenje.

Više o samoj radionici saznajte ovdje: LEGO napredna radionica

3D kružni – radionica

U ovoj radionici uči se o recikliranju plastike i stvaranju filamenta za 3D printer te stvaranja predmeta uz pomoć 3D printera. Puno se govori o recikliranju a ustvari ono što najviše radimo (oni koji to rade) je razdvajanje otpada. Što se događa nakon razdvajanja, koji su to procesi i koliko zahtijevaju rada i energije uglavnom ne vidimo. Zato smo stvorili proces u kojem polaznici mogu vidjeti i iskusiti cijeli proces – od otpada do predmeta napravljenog iz tog otpada.

Više o samoj radionici saznajte ovdje: 3D kružni radionica

Projekt je ukupno vrijedan 1.850.631,21 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.850.631,21 HRK, a provodi se u sklopu Poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a objavljenog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

lenta

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Udruge Gradionica.

Napišite vaše mišljenje