Sjećate se besplatnih 3D radionica? Imamo ih opet!

Odlično posjećene i pripremljene besplatne radionice pod nazivom 3D kružni jasno su pokazale koliki je interes kod mladih za takvim sadržajima i kolika je velika želje da se o novim tehnologijama unutar STEAM kulture nauči što više.

Imajući to u vidu, a u skladu s ciljevima našeg projekta “Dodir tehnologije” organiziramo za sve zainteresirane još jednu seriju radionica i to: 21.6. i 28.6.2022. s početkom u 15 sati.

Što je to 3D kružni radionica?

Radi se o recikliranju plastike i stvaranju filamenta za 3D printer te stvaranja predmeta uz pomoć 3D printera. Puno se govori o recikliranju a ustvari ono što najviše radimo (oni koji to rade) je razdvajanje otpada.

Što se događa nakon razdvajanja, koji su to procesi i koliko zahtjevaju rada i energije uglavnom ne vidimo. Zato smo stvorili proces u kojem polaznici mogu vidjeti i iskusiti cijeli proces – od otpada do predmeta napravljenog iz tog otpada.

Tijekom procesa otpad ćemo pripremiti za usitnjavanje, “odvlažiti” granule dobivene usitnjavanjem, a potom granule staviti u ekstruder – svojevrsnu “flajš-mašinu” za plastiku koja umjesto kobase napravi filament.

Više detalja te uvjete prijave možete pronaći na našoj stranici s popisom radionica: 3D kružni radionica

Galerija

Projekt je ukupno vrijedan 1.850.631,21 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.850.631,21 HRK, a provodi se u sklopu Poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a objavljenog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

lenta

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Udruge Gradionica.

Napišite vaše mišljenje